Öland 2009

Woow - kände bara att jag var tvungen att börja det här inlägget med det ordet.
Vill bara varna alla känsliga läsare, detta kommer att bli ett lååångt inlägg, ni som inte har tid kan ju ge upp redan här och nu. Jag har just kommit hem från den mest underbara semester som ni kan tänka er!!! Ville verkligen VERKLIGEN INTE åka hem :(


Men för att ta det från början...

Jag och en massa av mina bästaste vänner tog gulbussen och bilade ner till Öland. Vi åker vilse flera gånger i Norrköping där vi ska stanna och äta. Hade även ett par nya bekanta i en till bil med oss. Där kom de första böterna, en bil blinkar med hellyset bakom oss, kör om, startar blåljusen och blinkar in bilen framför oss (våra vänner). 3200:- böter, fortkörning. Onödiga pengar, Ja Tack! Kunde lika gärna varit vår bil.
Vi fortsätter att åka (mycket saktare), åtta timmar tar det så är vi framme på las Öland.

Kommer fram till ett riktigt najs boende, vi har ett helt hus för oss själva.

Vi käkar lite, duschar och gör oss i ordning för danskväll No1. Det är ju nämligen den främsta anledningen till att vi åkte dit. Det var dansbandsvecka på Öland. Ett av de bästa banden spelade första kvällen. Vi kommer dit, är ju 6 tjejer på 2 killar, så vi dansar lite med varann för att värma upp, spanar in läget lixom. Märker att på ett av dansgolven så är det mycket yngre folk. Lite senare på kvällen visar det sig att det är där de flesta yngre dansar. Och de är riktigt satans bra också, jag menar riktigt satans bra, tävlingsdansare näsan allihopa skulle jag tippa på. Men inte nog med det, killarna är riktigt satans snygga också, jag menar riktigt satans snygga!!
Tyvärr så dansade de flesta bara med folk som de kände, på så sätt var Öland en liten besvikelse, man var tvungen att kämpa så mycket för att dansa.

Men inte går vi och gräver ner oss över en sådan sak. Ny dag och nya tag!
Solen steker,  n a t u r l i g t v i s  så är det beachen som gäller :) Vi ligger och glassar, badar, kastar lite boll i vattnet (övar inför Lingbolyran). När vi börjar bli hungriga så går vi och köper pizza och äter nere på stranden. Kan det bli mer härligt? (Ohh, YES, vänta ni bara.. det kan det). Den dagen var den dagen då många av oss bränner sig rejält på låren/ässet. Det var tufft att sitta ner de närmaste dagarna kan jag informera om.
Böter No2; parkeringsböter 600:- för en del av gänget som drog in till "stan". Otur.
Vi gör oss i ordning inför ännu en danskväll, tänker att vi var så trötta första kvällen så det kommer givet att bli mycket roligare andra kvällen. - Det blir det också :)
Hittar en kille som jag klickar jättebra ihop med, så det var roligt. Vi kör väl en åtta låtar ihop under kvällen. Hans kommentar "det är inte ofta det blir såhär första gången man dansar tillsammans".
Danserna håller på till ca 2 på natten, så det blir att somna på morgonkvisten. Sedan upp vid tio-snåret för nästa dag är det dags för shopping i Borgholm. Alla affärer överallt var "outlet" ,med andra ord billiga skitkläder (typ marknadskläder). Vi åker hem för att få lite besök till stugan, och sedan åker några av oss iväg för att vara lite kulturella. Vi spanar in Borgholms slott. Det var vackert ;) 

Skulle hälsa på kungen en sväng också när vi ändå var i krokarna, men han var inte hemma. Så istället åker vi till beachen och spelar lite brännboll. Tyvärr träffar jag ju inte bollen längre, men det är ju trevligt att deltaga i alla fall... Några tar ett dopp innan vi åker tillbaka till huset.
Känner att vi hoppar över dansen ikväll, vi har ju ändå två dagar kvar och vi behöver inte gå dit varje gång.
Det betydde att vi hoppade över dansen på dansbanan, men banne mig inte att vi hoppade över dansen hemma ;)
Filmer som jag inte tror platsar på publika sidor, eller var tycker ni brudar?^^

Vi försökte till och med komma i säng rätt tidigt den kvällen (tror det vart före två iaf). Planerna för morgondagen var att åka rätt tidigt till en strand som vi blivit rekommenderad ca 5 mil bort.

And this ladies and gentlemen, is where the good gets even better...
 
VILKEN STRAND Det slår många många av de utomlandsstränder som jag har varit på. Den ljuvligaste sanden att gå i och det varmaste blåa hav att bada i. Solen steker och det är bara att underhålla sig med vatten och solkräm hela dagen.
Vi slår lite brännboll i vattnet men är grymt sugna på att lira lite volleyboll. Ingen boll har vi, men så råkar det vara så att det ligger ett gäng killar ovan oss som har en volleyboll.
Tar en rejäl stund innan någon tar tag i att fråga om de vill lira lite med oss, men när vi väl frågar så är de på!
Det blir vi mot dem, vi vinner ;)

Sen blir det bad. Lär känna sthlmarna (som de är) lite mer. De drar iväg på after beach och vi kommer upp dit lite senare. trubadur som spelar, kall öl och vi lär känna varandra. Alla gissar på varandras namn, ålder och yrke. Många var lite otippade;P
Det första Kim kom på var Lillemor, så det blir jag kallad resten av kvällen,hehe.
Några byter lite telefonnummer och vi snackar om att de ska hänga med oss på dans senare på kvällen, komma till oss lite innan så ska vi lära dem att dansa.
På vägen hem från stranden åker vi förbi ett par liftare, äh vad fasen tänker vi. Klart de ska åka med, tvärnitar, vänder och plockar upp dem.

Vi åke tillbak till vår stuga, duschar och äter. Sedan åker jag och Maddi 10 mil tur & retur för att hämta en buss full med sthlmsstekare ;) Alla killar utom Kalle har ljusblå skjorta, dresscode att snacka om! De sjunger i baksätet och jag & Kalle är dj.

Hemma i våran stuga så lär vi dem att dansa lite, bättre för vissa än för andra. Men alla får högsta betyg för försöket och engagemanget :)
Klockan blir senare och vi tar en promenad bort mot dansbanan, för att sedan vika av mot stranden. Julia och Nisse (som också har kommit ner till Öland) går iväg och dansar. Men vi andra sjunger och umgås på stranden. Det är precis som i den bästa filmen man kan se, det enda som fattas är gitarren och en eld. Men sång blir det massor utav, och myys, och för några av oss blir det bad också.
Flera timmar senare börjar det bli dags att dra sig hemåt, en annan fryser som bara den, men man blir lite varmare av att gå. Adrian och jag dricker vin ur dunken på vägen hem. Han är snäll och häller i mig så mkt så jag inte kan svälja;P Ändå tycker han att det är jag som försöker supa ner honom, kanske bara lite då;)
Anyway så är det ett vin att starkt rekommendera. Skulle köpa det på vägen hem men de hade inte det på systemet i Norrköping, attans.

Dagen efter åker vi upp till den underbara stranden igen. Fortfarande lika tur med vädret, lite mer otur med vattnet. Det är fullt med alger i vattnet, det ser (och jag överdriver inte) ut som oboy. Det blir INGE bad den dagen. istället så blir det en himla massa sol och after beach. Supersöt kille som spelar gitarr (vad är det med mig och gitarrkillarna?;)) Maddi tycker han är gammal. Men det är i alla fall kul att vi kan låtarna och texterna bättre än vad de kan, hehe. De kom i alla fall efteråt och sa att de uppskattade att vi sjöng med och dansade!

Efter after beachen var vi bjudna hem till Sthlmarnas stuga. Vi får duscha där, sen lagar vi tacopaj och de grillar lite. Det blir käk, kubb, sång, dans på stolarna, lekar och umgänge. kortfattat så var det en mycket trevlig kväll/natt/morgon.

Vid halv fem måste vi verkligen åka hem (hade gärna stannat längre). Det tar ca 45 minuter hem och vi möter bröderna i dörren, de åker hem lite tidigare. Jag hinner sova två timmar innan det är dags att packa ihop och åka hem igen.
Men det var det värt;)
På vägen hem åker vi vilse i Norrköping igen, flera gånger.. suck;P


Som ni säkert förstår så finns det miljoner saker mer att berätta och hundratals fler bilder att se. Men var man inte där så förstår man ändå inte..

Tack för en underbar semester alla som var med!!

Kanske blir en favorit i repris ;)


Kommentarer
Postat av: Kusin Elin

Den där uppdateringen var efterlängtad! Fan vad kul ni verkar haft. UNDERBART :D

2009-07-07 @ 09:00:43
URL: http://elinmwiklund.blogg.se/
Postat av: Lilly

TACK själv! :) Fan vad bra du skriver! Längtar ännu mer tillbaka nu bara. :) Kramar ;)

2009-07-07 @ 14:23:16
Postat av: Sandra

Lät ju supernaajs Ida! Vilken störthärlig semester :D

2009-07-08 @ 20:33:11
URL: http://saandrajonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0