Öland

En liten update från Öland.

So far...

Bilresa ca 8h
Jättefint boende (ett helt eget hus)
sola och bad i havet
dans dans dans
böter på knappt 4000:- (2ggr)
Heta killar på dansgolvet
se ut som kokta kräftor på lår, ass och rygg
shopping i Borgholm
(o)ätbara makaroner
pizza på stranden


Ockelbo marknad!

Jaa, det är väl ett måste att ta sig fram för att spana in Lars Kristerz ;) haha.

När du får oväntat besök...

Nyss hemkommen från match. Laget gjorde en bra insats. Vi vann med 7-2 :)
Ganska övertygad om att det var min sämsta insats hittills i år. Men jag fick till en bra assist iaf. Den enda bra passningen på hela matchen från min sida.. men ja é int bitter ;P

Idag runt klockan kvart över tre när jag satt på jobbet så ringde telefonen. "Anonymt" står det på displayen. Jaha, nu är de nå satans telefonförsäljare tänker jag. Nä, jag orkar inte svara.. struntar i det. Men samtidigt när det står anonym så blir man ju lite nyfiken. Har fått några sms på sistone som jag inte vet vart de kommer ifrån heller. Så jag förbereder mig för att säga " NEJ TACK, jag vill inte ha någonting" Svarar och säger - Hallå?
Och så är det Moa som ringer <3
Behöver jag säga något mer eller...?! Jag har inte pratat med människan på ett halvår, nu fick vi i alla fall en halvtimme. Älskade unge ;) Svårt att lägga på luren.!!


Jag ska hälsa till alla från Moa och Australien :)



 Ojoj, det finns så många bilder och minnen och fler ska det bli, men nu är det läggdags!

U 21

 HEJJA SVERIGE ;)


Sitter här och kollar på fotboll, skoj skoj. Tagga till imorgon!

Har nyss varit och tränat fotboll själv.


Annars har jag jobbat idag, superfint väder. Det var ju inte direkt så att man ville vara inne en sån här dag. Men jag ser fram emot helgen och nästa vecka. Läste en 13-dagars prognos i kvällstidningen och jag måste säga att det ser riktigt lovande ut.

1:a halvlek slut.. nu går jag och borstar tänderna.

Natti :)


20 år

Jag har ju faktiskt hunnit fylla år också, mellan mina riktigt kassa blogguppdateringar.

Första besöket på systemet är avklarat. men ni anar inte hur besviken jag belev när ja inte fick något godis.. det var ju därför som jag gick dit! Om nan visade leg innan de frågade så skulle man få det.. ack så ledsen jag blidde:'(

Anyways, lite pics från min fest som familj och vänner hjälpt till att fixa åt mig. Först på dagen var det släkten, och senare på kvällen kom vänner.
TACK alla för underbara presenter, fick nästan allt jag önskade mig och lite till!!

 Jaa ni, jag vet då rakt inte vad det var för fotografer som höll i min kamera den kvällen:P

Tack igen för alla gratulationer !!!

Midsommar

Midsommar enligt tradition - eller ja, nästan i alla fall.

Dagen börjar med en bilfärd ut till Axmar, där ska man springa (andra springer, jag brukar gå med mamma) en liten nätt tur på 8km. Tyvärr var mitt gryn sjuk i år igen så hon kunde inte vara med:(
Jag joggade faktiskt HELA vägen utan att stanna en enda gång, i lurarna hade jag blender, så man kan väl nästan säga att jag dansade fram 8km. Fick ett jädra skavsår men fortsatte utan att stanna ändå. När vi hade kommit till skylten 7km så ökade jag farten och sprang ifrån min mor, helt ofattbart att jag inte kände mig direkt trött då. Tävlar ju inte med eliten i toppen, jag är bara glad för att jag kommer runt. Jag springer för fikats skull ;) Ni som känner mig vet att det är sant, haha. När man kommer i mål så är det prisutdelning, de har hur många priser som helst. tidigare år så har jag fått en elvisp och en hängmatta. I år fick jag en liten frysväska med godis.
När jag kommer tillbaka till bilen så har jag ett missat samtal, ett mkt konstigt nummer. Hjärtat slår till ett extra slag och jag ringer till telefonsvararen för att kolla om det kan vara så som jag tror och hoppas att det är...
Och DET ÄR DET, det är Moa som ringer och sjunger små grodorna för mig!! Ändå från Australien får jag ett midsommarsamtal <3

Klockan 13.40 kommer jag hem till lgh igen, då har jag 20 minuter på mig innan midsommarfirandet börjar på pålsgården. In i duschen och på med en klänning och kasta mig på cykeln. Väl där så träffar jag en massa folk, måste bara nämna några. Den första jag ser är Johan, iförd folkdräkt, helt underbart :) De andra två jag ser är Annie och Lisa, iförd två midsommarkransar, som ser mer ut som turbaner. Alltså gigantiska kransar gjorda av endast hundkex. Sedan ser jag min midsommarpartner, Tine. Hon vinkar dit mig så dansar vi tillsammans med Anna, Linn och jättemånga andra runt midsommarstången. Det är också flera andra uppträdanden, Josse och Julia sjunger, det spelas nyckelharpa, fiol, sång, och dans. Jag har skickat hälsningar till halva min telefonbok och önskat trevlig midsommar, fått en hel del tillbaka :)

På kvällen ska vi åka upp till Långbo, min familj vill inte ha mig med så jag får åka med Olssons istället.  Det är Julia som kör och hon var jätteduktig:D
Några bortfall, Josse jobbar (kommer senare) och Annie drog till GBG för att checha ACDC (åkte tidigt). Men vi fick lite tillöking av Olle E och Oscar!
Vid den här tiden på  dagen så är jag så fruktansvärt hungrig, jag har tidigare ätit en pirog till frukost, en banan och en kexchoklad till lunch och en bulle på eftermiddagen. Det var sååå gott med all mat!
Inte nog med det så är solen framme, det är riktigt varmt och vi sitter på stranden och äter allihopa tillsammans.
 
När maten är nere i magen så blir det kubbspel, och dans kring midsommarstången såklart ;)
Här kommer en liten film, observera den otroligt vackra stången i mitten! (OBS! ryktena går att de vuxna också dansade senare på natten, vi hade redan dragit oss in för att spela lite spel på, men vi råkar veta att det finns filmbevis på det också)

Efter dansen spelade vi alltså spel, sen var det några som skulle basta  och näcka (har lovat att jag inte skulle lägga ut bilder på det ;P). Olle E fick 4 tjejer med sig hem på natten, vilken lyckost, hehe. Jag sov inne hos Maddi, lite tjejsnack innan vi somnade, helt slut.

På morgonen fick vi frukost, sedan bar det av till Holmsveden och fotbollsplanen där. Det var dags att börja träna inför årets Lingbolyra. Killarna vill ju inte vara med oss i år utan de skulle ha ett eget lag "drängarna". SYND för dem att vi är anmälda och att de anmälde sig för sent och står på reservlistan. Jädrar i min låda vad de måste smöra om de ska få vara med oss i år!!!
vi delar upp oss tjejerna mot killarna, jag börjar med två varningar, men det var väl i stort sett det enda jag hade att hurra för. Vi spelar tre omgångar. Jag gillar brännboll, det är kul!
motståndarlaget -killarna, fick inte vara med på bild.
Sen dansar vi lite på gräsmattan innan fröken Mellström kommer med den briljanta idén att "ska vi inte springa tillbaka?". Naturligtvis är ju sällskapet ena riktiga hurtbullar och tycker det är en väldigt bra idé. De yngre tar täten medan jag och Maddi joggar himla sakta. Vi kommer väl 1-2km när jag ser röda smultron på min högra sida! var ju bara tvungen att stanna och äta, smaskigt värre. Sedan var det ju llite svårt att komma igång, men vi joggar på. Känner verkligen att usch vad tung jag är sedan gårdagen och brännbollen, en aning träningsvärk har jag också. Vi kommer till backen där Tomas, Stefan och Åsa bor. Men ååååh, kan vi inte gå lite nu - säger jag.
Sen går vi resten av kilometrarna tillbaka. Lite kalla, men vi hade ju redan bestämt att vi skulle bada. Så det var bara att dra av sig skor, t-shirt och shorts och kasta sig i ån. (Rättare sagt, masa sig nerför stegen, dyk under med hela jag och sedan snabbt upp igen och därefter in i en varm dusch).
Sen tog vi det lugnt framför en film. Några kände för att basta i den utomordentliga bastuvagnen som bröderna Olsson har byggt. Bara att haka på bilen och ta med sig.

Efter Matilda hade försökt gömma sina tårar till den sorgliga filmen vi kollade på (som inte slutade som hon ville) så åt vi grillat. Fick ett sms idag på eftermiddagen där Maddi bad mig att endast skriva snälla saker om henne i bloggen. Hon har varit lite, hmm ska vi ta ett mildt uttryck, busig i helgen :P
I alla fall så var det dags att liva upp stämningen lite. Traditionsenligt så fick det bli leken tjuv och polis.
Vi delar upp oss i lag och härjar runt på hela bondgården. Man kan ju inte hjälpa att man får den där känslan när man är lite skräckförtjust. Vid ett tillfälle gömmer vi oss bakom häcken. Raggarbilen som åkte förbi måste tyckt  att vi var knäpp^^  Jag har sån träningsvärk i låren och kan inte sitta på huk utan måste sätta mig ner i det blöta gräset. ARSLET RAKT PÅ EN BRÄNNÄSSLA. AJ AJ AJ AJ!!!
Men vi hade skoj ändå ;)
Sen blev det lite efterrätt och sång, möjligtvis att vi tränade till ett sånguppträdande på marknaden... man vet aldrig!!
Vid tolvslaget sjunger vi för Julia som fyller år :) Grattis!
Sedan får jag köra hem två snapsande föräldrar.

Idag har jag sovit till halv 12, haft en sådan fruktansvärd huvudvärk så man bara vill lägga sig ner och grina. Drack 1½ cider i fredags kväll, så inte var det de. Tar en ipren och åker upp till Åbyggeby och tränar. Himlen drog ihop sig och åskan dånade en bit bort.. där var förklaringen.

Egentligen skulle jag vilja ha lite semester nu, men det är ju faktiskt bara jobb i 4 dagar till för mig, sedan är det marknad och sen drar vi till Öland:D Sweet!

Tack för en toppen-midsommar hela gänget!
Och tack gud för den glimt av sol som vi fick ;)


better late than never

För några dagar sedan drog jag tag i kragen och byggde ihop en hylla/skåp som jag köpte på IKEA för flera månader sedan. Öppnade instruktionerna och det första man ser är att man måste vara flera personer för att bygga ihop det. Men jag klarade på bara en person, lite skills har man kvar från det där stipentiet man fick i teknik. Okej, kruxet kom väl sen när man skulle sätta upp den på väggen. Får ta det en annan gång istället. Har ju inte bestämt vart jag vill ha det heller.
Men fint vart de ;)


Trevlig midsommar!

                

Skolavslutning

Lilla lillebror gick ut högstadiet den 10 juni. Tänk vad fort det går, det var ju igår som jag stod där i den lövade vagnen tillsammans med mina vänner!!
I höst flyttar han också, ojoj, hur ska det här gå...



Ullared

Vi börjar väl från början tycker jag. Förra veckan torsdag/fredag åkte jag och min gamla gymnasiekompis (JA, hon är faktiskt 6 dagar äldre än mig) till Ullared. Vi tog en liten roadtrip tillsammans. Kul eftersom vi nästan aldrig ses nå mer.  Somnade halv ett och gick upp halv fyra för att ta bussen in till viken. Millan hade inte sovit mer än 3h hon heller, men sammanlagt så hade vi ju sovit  n ä s t a n  en hel natt! Vi bilade ner, turades om att köra, körde endast fel 3 ggr på hela resan (medräknat hemvägen), använde oss av karta, det tog 8h. På vägen ner hälsade vi på min kusin också, Tror hon blev en aning överraskad när jag kom dit, som aldrig har varit där förut, 60 mil bara sådär:P
Hela resan gick totalt på ca 5000.- Handlade väl saker för 3,5.. resten var resa, mat och boende.
Hade väldigt roligt :) Hon är en saknad person den där Millan.


The moment we have all been waiting for..

Ohh, jag har varit nervös.. men nu har stunden kommit. Min tur att fylla ett nytt år och hamna på bloggen från USA.

THIS IS IT

Pjuuh, nu kan man andas ut ;)

skäms på mig

Jag är kass, jag vet!!
Ska uppdatera här asap, har en massa bilder att visa för er :)


skäms på mig

Jag är kass, jag vet!!
Ska uppdatera här asap, har en massa bilder att visa för er :)


Ullared

Imorgon drar jag och Millan till Ullared. Här ska det spenderas pengar. Fick en glad överraskning när jag skulle in och kolla så att jag hade pengar på rätt konto inför resan. Då hade skattepengarna kommit in, så då vart man "Kung i baren" helt plötsligt:) Sweet.
Vi ses igen på lördag allihopa, då är det fest! Even more sweet ;)




!%/&#%("¤

AAAAAJ, Jag har jätteont i huvudet ikväll :(  Uscha.

Rock 'n' Roll

Har väl egentligen inte så mycket mer att säga (bilderna får tala) än att det var en skoj fest med underbara människor. Grattis Jossegumman;D
Eller joo... en mycket viktig sak har jag ju!
Jag vann tipspromenaden, frågor om Josse ;) Vann en nappflaska med rom och cola. Men jag tror det var 99,8% rom och resten cola. Bra blandat Johan ;P Att tillägga att Nisse kom SIST också! PLUS, att han kom sist på tävlingen för de som kom sist i tipspromenaden. Rörigt det där men ;)

Bjuder på en del bilder, ser också fram emot nästa helg.
"Då blir det roligt, då blir det kalas"



Grillmästare!

Igår åkte jag och Olle upp till Åmot för att hälsa på lite småkusiner som var där över helgen. Som vanligt när det bara är han och jag så drar vi på högsta volymen (pappa skulle bli tokig) och sjunger så högt vi bara kan!
I Åmot har affären öppet mellan klockan 13-15 på lördagen och invånarna anpassar sin dag efter öppettiderna på Konsum Åmot, helt underbart ;) Och lördagsgodis kan man ju för allt i världen inte missa. Så på med alla regnkläder och traska iväg till affären..
Jag och boysen.

Sen fikade vi och spelade kort.. Vann stort första gången, sen hoppade Svante in i mitt lag, vinnarlaget. Sen vann vi inge mer.. han hade taktiken att visa korten och när han inte visade dom så sjöng han en liten visa "nio, tio, nio, tio" så på så sätt fick alla andra veta ändå:P hehe.

Kvällen måste få ett eget inlägg. (Uppdaterar så fort jag får tid)
JOSSE 20 ÅRSFEST!!!
Rock 'n' Roll tema

Idag har jag varit uppe i Åbyggeby och grillat hamburgare i flera timmar. Var med i det värsta passet mitt på dan när alla var hungriga. Så nu luktar jag härlig grillning hela jag.
Men vi fick in ett riktigt bra flyt och det var rätt skoj faktiskt:)
 Bra jobbat brudar !!

Nu ska jag byta om och trampa upp till Åbyggeby igen, fotbollsträning :)


Rock the night.

Ikväll är det 20-årsfest med ROCKtema!!
TAGGA ;D



Grattis Tilla

Idag har Tilla fått körkort ;D

Åkte och jobbade drygt en timme i morse, sen körde vi in till Sandviken. Jag klippte mig och Tilla satt och var nervös. Sen åkte hon iväg för att ta lektion och sedan köra upp. Jag hann med lite shopping så länge. Och hon klarade det ;) jag tror det var tack vare att vi lyssnade på Vikingarna hela vägen in till Sandviken, haha.
Vi åkte vidare in till Gävle för att shoppa lite åt fotbollslaget och sedan fick vi reda på att matchen var inställd, så då var det bara att åka hem igen.
Nu ikväll har jag varit och kollat på sikta. Många roliga bidrag ;) Jag hade ingen kamera med, men förhoppningsvis knäppte min syster kort. Vår lilla lillebror var med^^


Här ska ni få se en bild på Herman ;)


 Jag trodde att han var nära döden i morse, men sedan såg jag att han andades lite;P Matade honom igårkväll så han ska nog må bra förhoppningsvis :)


Run as fast as the wind

Idag har jag varit på domarutbildning no.2. Vi åt tårta och kollade på den senaste matchen vi spelade ;D
Sedan åkte jag och kollade andra halvlek på Ockelbo-Lingbo, grattis Lingbo och heja Joel!
Har nyss matat Herman och ska krypa ner i säng. Upp imorgon och jobba en timme, sedan ska jag vara ledig ända till måndag, Tjoho!
Annars att förtälja så har jag flyttat igen på min arbetsplats, och i morse åt jag den första tomaten på min planta. SUPERgod!

Imorgon är det lite mini-äventyr som gäller!
Adios Amigos.

Meet someone new..

Idag har jag fått en ny livskamrat.. Han heter Herman ;)
Han behöver min kärlek och omtanke varje dag. Ni ska också få träffa Herman, men inte idag..

Jag har inte suttit vid datorn någonting på hela helgen. Istället har jag spelat fotboll, solat och varit på cruising, lyssnat på konsert och kollat fotboll. Älska sommarvädret :)
Har dock bränt mig en del på ryggen, frossa igår och inte så skönt att ha en bh spänd på ryggen idag.. Men jag har smörjt mig så gott jag kunnat. Så det blir nog bra tillslut!

Vill också visa er det här ;)

Weeei, vågen ;D

Nu ska jag gå och natta Herman!

Sweet dreams.

RSS 2.0