Stafettvasan 2009

Så var det dags för årets skidprestation.. Hade tränat totalt sju gånger innan själva tävlingen. Vilket naturligtvis är på tok för dåligt! Hade mammas skidor. Vilket troligtvis var helt fel inställda för mig. Hade inte vallat alls, om man inte räknar med de 5 minutrarna som jag och Eva gick ut innan frukosten och smetade på lite blå valla. Vilket vi inte ens testade och som naturligtvis inte var så proffsigt gjort. Allt detta gjorde att jag inte riktigt hade de bästa förutsättningarna.
Sen precis innan jag skulle iväg började det snöa.. men det gick som tur var över rätt snabbt.
Kändes som om hela sträckan gick jättesakta för mig. Blev omåkt i utförsbackarna, men sen på slutet så gick jag om en del i uppför. Hade mer att ge när jag åkt färdigt, men samtidigt så kunde jag inte åka fortare (bristande teknik). Väldigt frustrerande!

Roligt var det i alla fall ;D
nu har man något att slå till nästa år ;)


Runda köttbullar är överskattat.

Det finns mycket här i världen som är överskattat. Runda köttbullar till exempel. Jag har nyss gjort klart 109st köttbullar! (Ja, jag skrev rätt).  Och jag kan inte påstå att en enda av dom är särskilt rund faktiskt..
Hoppsan tänker ni, hur kommer det sig att fröken Mellström gör hemmagjorda köttbullar mitt i natten?
Meningen var faktiskt att jag skulle göra dom på dagen. Men jag hann inte riktigt med, även fast jag hade tagit ledigt från lunch. Däremot så har jag gjort en massa annat. Jobbat halva dagen, tvättat 5 maskiner med tvätt, dammsugit hela lgh, dammat, bytt sängkläder, vädrat, åkt en mil på skidor och duschat. Det jag inte hunnit göra är att PACKA!! men jag planerar att skriva en packlista nu och packa imorgonbitti innan jag åker.
Just ja, sen var jag ju tvungen att göra köttbullarna idag då jag hade tagit upp färs redan som inte var så bra att frysa ner ännu en gång.


Min kusin brukar räkna vuxenpoäng (tror att jag har skrivit om det tidigare, kanske?)  I alla fall så måste det här vara värt JÄTTEmånga vuxenpoäng. Att tillägga att jag köpte blomjord och planterade om mina krukväxter häromdagen också. Den ni! Blommor som jag har fått av min farmor, de lever faktiskt hör och häpna, ännu. Och sen har jag klippt av skott som jag planterat också.
Första halvan av milen som jag åkte idag så var det jag och Elvis tillsammans. (meer vuxenpoäng). Jag spelade superhög musik på den lila ipoden. Märker inte att det kommer en skidåkare i full fart bakom mig. Ser honom först när han är precis jämte mig, "oj, hej" säger jag helt chockad. "hehe, skrämde jag dig" säger han och åker vidare. Jag tappar koncentrationen helt och hållet i nerförsbacken som vi är i och svänger inte fastän spåret svänger. Så schvooop så ligger jag där på backen. Hoppsan Kärstin. Sen andra halvan så dog batterierna och därmed Elvis... kul läge, eller inte.

I helgen som var så bangade jag fyra fester.. lite tråkigt, men jag orkade inte i alla fall så.
Oj vad jag skriver på här...
Lär ju sluta med något trevligt i alla fall.
Igår var det lite fest hos Marie som var hemma och firade födelsedag:) Kul att träffa henne igen, var sååå längesen! Vart ett trevligt gäng där och jag drack lite för mkt (saft naturligtvis) och vart kvar lite för sent. Men jag är ju ung ;)


Vi körde lite med tarotkort också. Alla fick två kort.. jag menar hur stor är sannolikheten att Magnus tar upp....
....först döden....................och sedan djävulen :P
Jag har en kul film också, och hade jag vetat hur man lade in den så ;)

Jag brukar också säga att sömn är överskattat.. men lite sömn är la alltid bra att ha !!
Sov sött!


There is no I in team

Här kommer den utlovade bilden, som för övrigt var med i tidningen ;)


Igår efter träningen så hade vi efterfest hemma hos bruden som tänker överge oss för Irland. Eller kanske vi ska kalla det för förfest istället? Vi har ju nämligen superbra planer för pengarna som vi vann på cupen^^
Vi snackade en hel del, skämtade och hade skoj som vanligt. Så kollade vi på lite film innan folk började droppa av.

Jag måste erkänna en sak... så många gånger som jag svor den kvällen... har jag nog inte svurit under hela 2008, sammanlagt.

Efterlysning..

 Ni som visslade, tjoade och applåderade på nr 12, kapten i Ockelbo under line-up till finalen, kan ju gärna ge er till känna^^

haha, worth a try ;)

VINNARE AV LJUSNAN CUP 2009


Obesegrade genom hela gruppspelet
Vinst i semifinal
Vinst i final efter golden goal


(Jag ska lägga ut bild sen, men eftersom den otrooooligt vackra bilden av mig ligger överallt annars så ska jag lägga ut en lagbild istället ;P)

Med ett leende på läpparna..

går jag och lägger mig!


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3






I've had a bad day.

Neej, det har jag inte. Fredag den 13:e har faktiskt en tendens till att vara rätt bra dagar för mig. Peppar Peppar.

Idag så jobbade jag till halv åtta. sen fick jag riktigt bråttom för att hinna packa ihop, låsa och larma och hinna till Ica innan de stängde. var ju verkligen tvungen att ha fredagsgodiset! Folk har varit så snälla me mig idag. Någon har skickat ett mail där det stod att det jag gjorde var verkligen uppskattat. Någon kom och hämtade mig när jag skulle gå hem i kylan. Någon har sagt att jag är saknad mest av alla. Och tänk, alla hjärtans dag är inte ens förrän imorgon!!

such a beautiful disaster.

Idag har jag varit på massage, spelat fotboll, jobbat, och försökt fixa ihop ett möte.
Massagen var riktigt underbar och behövlig.
Fotbollen var väl som den var :P
Jobbet kändes det som om jag inte hann så mkt som jag ville..
Mötet är preliminärt fixat till på söndagkväll :)
Dagen startade med mess från Nya Zeeland, Moa har det bra och hälsar;)



Dagens bästa: Lingbotarzan;)


Adios!

"annat med fröken Mellström den äldre som är god och glad som en kexchoklad "


"the war is on"

Ojoj, nu hänger jag riktigt löst här!!
Var hem och hälsade på la famiglia idag efter jobbet. Så hade siz köpt två semlor, för EGNA pengar. (observera). Först så erbjöd jag henne lite information som hon ville ha, för att få smaka en bit. Men det köpte hon inte riktigt.. Hon hade fått reda på det av någon annan redan. Nehepp. Så fick jag en noggrann och tydlig instruktion:
OM DU ÄTER UPP HELA MIN SEMLA SÅ FÅR DU BETALA 100 KR
OM DU ÄTER UPP HALVA MIN SEMLA SÅ FÅR DU BETALA 75 KR
sen så gömde hon den kvarvarande i grönsakslådan i kylskåpet och gick iväg.
Jahapp tänkte jag, åt upp resten av min mat och tog sedan fram semlan.

And this is how the story ends...




Snodde bilderna från Siz. Jag tyckte för all del att jag var väldigt omtänksam och snäll när jag hjälpte henne att äta upp en bit så hon slapp få ont i magen!

I KNOW YOU LÖÖÖÖÖW ME <3

And party every day.

Eftersom jag vet att den här bloggen måste vara barnvänlig, pensionärsvänlig, släktvänlig, m & p vänlig och kompisvänlig, så får ni blunda ibland. De som kan börja hålla för sina ögon ungefär nu är barn, pensionärer, släkt och m & p. Och om ni ändå skulle råka tjuvkika så lägger jag inte ut alla bilder ;)


I wan't to rock'n'roll all nite.

Överraskningsfest för Malin som fyller 20 på måndag. Tema: Rock & Punk. Träffade en massa trevligt folk där! Det sades en del vettiga saker och en del mindre vettiga saker, men mest roliga saker. Vi shakade ass hela kvällen till en massa bra rockmusik. Alla var så snygga på festen! har lovat att inte lägga ut en del bilder. Men det kanske kommer mer en annan dag:)


Förfest, Födelsedagsbarn, Friends, Fröken Mellström.

Take a sip of dancing juice.



Idag har jag och Josse varit i Järbo och kollat på skidtävling!


Nu taggar vi FEST ;)

It's a bittersweet symphony this life.

Ikväll har jag varit i Kilafors och kollat på Peter Karlsson och blå grodorna (eller små grodorna som Stina säger). Det var himla mysigt, roligt och underhållande. Fint att träffa en massa vänner också!!

Övriga helgen då.. hmm, jo. efter imorgon kommer jag nog att ha måånga fina bilder för er att titta på;) Hemlis än så länge!

Söndag är det fotbollsträning.

Måndag/Tisdag har jag tagit ledigt.. men vi får väl se hur det blir med den saken.

Natti!

Stop putting words in my head.

Varje morgon så tänker jag att jag ska gå upp tidigt, skynda mig att göra mig i ordning och sedan gå till jobbet. Och varje  morgon så ställer jag klockan tidigt, stänger av den igen och somnar om en timme. Typiskt mig kan jag lova.
Vi gör väl ett nytt försök imorgon igen ;)

Btw så är jag i flyttartagen nu, det ska bli himla skönt faktiskt :)

Keep on rockin' in the free world.

Idag så jobbade inte fröken Mellström hela dagen. Hon blev nämligen upphämtad av ms J och nyckelpigan. De tog turen in till Gävle och sedan till Valbo för att shoppa lite. Vi skulle lämna in en telefon på lagning, fixa ett mobilt bredband som inte fungerade och köpa en present. Först blir det köpis en sväng.. Mellström köper underkläder och de båda provar en massa skor. Sen blir vi hungriga och går in på ikea för att äta. (god mat som vanligt) Ca 2h senare kommer vi ut och drygt tusen kronor fattigare. Men med en hel del saker. hade en kul shoppingrunda där snacket gick "den där kan vara bra att ha, kolla vilken fin, en sån behöver jag, den tar vi".
Sen när vi kom hem så skulle vi vara lite elektriker och fixa ihop den där lampan jag köpt.

och ny lyser den, mission completed. oj vad vi är duktiga, en strålande karriär :)



Dagens bästa: på vägen hem så tog vi vägen förbi drive-in för att "köpa"  en varsin vatten, törstiga som vi var. En paj och två muggar med vatten blev det. Till det så fick vi 18 servetter !!! Att tillägga att muggarna faktiskt har lock.


fill it to the top because I hit rock bottom this time.

Pour me
Pour me
Pour me
Pour me another shot of whiskey
Bartender hit me one more time...


Nej för sjutton, inge whiskey idag inte. Utan här har man varit på gymmet för att ladda inför skidåkningen. Det har precis slagit mig att det är MINDRE än en månad kvar;/ Jag som tyckte att det nyss var hur långt som helst kvar! Å andra sidan så tyckte jag att jag nyss var 10 år också. Och nu är jag dubbelt så gammal som det. Tiden går fort när man har roligt..

Och tiden har gått fort nu med, sovdags snart :)

Lasagne.


Köttfärslasagne
Hacka två gula lökar (passa samtidigt på att gråt ut alla sorgliga saker).
Fräs löken i lite matfett i en stekpanna.

Blanda i köttfärsen (lagom mycket)
När det ser klart ut så ska man ha i en förpackning med krossade tomater.
Blanda sedan i en buljongtärning.
Ha i salt och peppar efter behag.

Blanda och låt sedan stå på svag värme i ca 15-20 min.

-



Under tiden så gör man ostsåsen.
Smält två matskedar matfett.
Blanda i 3/4dl mjöl
Rör i 7-8dl mjölk.
Koka upp en liten stund och ha sedan i 2dl riven ost.

OBS! Bränner fast i botten väldigt lätt.

När man är klar med det så gäller det att leta fram en riktigt bra form. Smörj den med matfett.
Sen är det bara att varva lasagneplattor (färdigköpta), köttfärs och ostsås.
Avsluta med ostsåsen och strö sedan över riven ost.
In i ugnen på 225grader i ca 30-40minuter




och...


VOILA!


Haha.

Nattvaka

Nu är klockan två på natten, och jag är supertrött!! Håller mig vaken för att vänta på Moa som ska komma förbi och säga hejdå och hämta sin födelsedagspresent. Hon är på väg till Arlanda för att åka till Nya Zeeland och sedan vidare till Australien. Tanken är väl att hon ska vara borta i ca 1,5 år tror jag. HUUUUR ska jag klara mig ? Nejdå, jag är superglad för hennes skull. Tror att det här kommer bli en underbar upplevelse. Vi får väl se om hon kommer hem över huvudtaget.

Fick lite trevligt sällskap på msn utav Linnéa och Ida som just nu är i Australien. klockan är ca 11 på förmiddagen där. De har det toppen, förutom just nu när regnet bara öser ner.
Det är så roligt att höra från alla, kommer ha vänner över hela världen under det här året känns det som :)

RSS 2.0