Ooh, let's go ridin'

Fredag kväll var det julgodis på hög nivå! Ischoklad, knäck och wienernougat på rabo. Trevligt med en massa massa snack med min nyblivande granne.

I fredags ringde jag även och skulle säga upp min lgh.
-Hej det är Ida Mellström, säger jag.
-Men hej Ida! Vi har väntat på att du ska ringa, vad spännande med Uppsala, tråkigt för oss, men himla kul lycka till! Får jag till svar. Då att tillägga att jag inte hade en aning om vem det var jag pratade med.
Så är det när man bor i en liten liten by som Ockelbo.

Lördagen var en riktig slappdag, och städade gjorde jag också. Fick en himla fart att städa när jag skulle få nattgäst ;)
Jag och Maddi drog in till stan och åt på Church Street Saloon, åh så gott !! Jag orkade halva min maträtt och ändå mådde jag så satans illa när vi sedan åkte vidare till Parken på dans. Inte så mycket folk faktiskt, men dansade en del med lite trevliga killar. Sen fanns det ju en vakt där - snyggast den kvällen - som vi hängde lite med istället. M raggade som vanligt ;) Tjohoo!
Kom hem på morgonkröken och kröp ner i sängen, älskar min säng.. och det är de fler som gör. hehe.

Söndagmorgon, vaknade, traskade iväg till Ica och köpte all frukost som vi var sugen på. Traskade tillbaka till lgh och gjorde i ordning det på en bricka. Vi drack juice och oboy i martiniglas - men det är så det skall vara! Lyx i vardagen :)  Kollade på lite gamla bilder & filmer, massa minnen o underbara stunder.
Lite senare följde jag med syster att prova balklänningen som Helena håller på att sy upp åt henne. Även hon som sydde  min klänning när det begav sig. Sedan sprang jag förbi julmarknaden på vägen hem för att hämta träningskläder och ner till hallen. Det var superduperskoj att träna (alldeles för länge sedan sist nu kan jag lova), jag kommer ha träningsvärk i flera dagar efteråt.
För att plussa på lite på träningsvärken gick jag direkt från träningen upp till buggkursen. Alla har verkligen blivit otroligt duktiga och det är jätteroligt.
Det är bra att man kan ha Åkerlundbröderna att klämma lite på, eller vad säger du Maddi? ;) haha. Inte fy skam!






Tänkvärt..

Instruktion för skalbaggar…

För att man skall kunna flyga

måste skalet klyvas

och den ömtåliga kroppen blottas…

För att man skall kunna flyga

måste man högst upp på strået

även om det böjer sig och svindeln kommer…

För att man skall kunna flyga

måste modet vara något större än rädslan

och en gynnsam vind råda…


Vad gör ni på en tisdagkväll?

Mysigt att på en tisdag stänga igen kontoret, ta tåget in till stan. Ta en drink, bowla lite, käka supergod mat på helt enkelt och dricka en halv flaska vin, sedan ta en drink på vägen innan man tar tåget hem igen. Tjohooo! Hoppas man mår bra imorgon när man vaknar och ska till arbetet ;) hehe.


Tällberg

Jag måste bara berätta om Tällberg btw. Jag och Marina åkte dit, checkade in på varsitt dubbelrum, med VARSITT bubbelbad för två ;) Först var det välkomstdrink med lite mingel och sedan fick man ta en lapp med vart man skulle sitta. Jag hamnade bredvid en revisor från Falun. Kvällen bestod av en trerätters middag med vin och underhållning. Sedan var det lite dans och bar.
När det stängde körde vi lite eftersnack innan vi gick och la oss. Sov ca 5h och sen upp och iväg på bufféfrukost. Härligt Härligt!
Sen skolkade jag och Marina lite.. skulle iväg tillbaka till jobbet så vi var inte med på konferensen på dan. Men vi kunde ju inte låta så fina "badkar" stå outnyttjade, hehe.




Pink Ladies night

Sjukhuset gick bra, har bara varit där en gång tidigare med Sara och Tine, då vi hälsade på Kaa som hade opererat blindtarmen. Sen åkte jag och mamma in till stan och åt frukost på coffehouse, god macka med choklad m. vispgrädde :) Gick och köpte inflyttningspresent till Ell & Jörgen, och en rosa ring, sen vart det en sväng på systemet innan hemfärd, jag köpte glitterdricka.

Em bestod av lite jobb, basketmatch, och göra sig i ordning inför fest.

 Tema ROSA!
Tack alla flickor för en trevlig kväll :)



Hold on little girl

Så kanske vi ska ta och knäcka den här nyheten nu då.. När det börjar gå mot lite mer definitivt.
Idag har jag tackat "ja" till att följa med och börja jobba i Uppsala. Blandade känslor naturligtvis. Men det är till å att göra det så positivt som bara möjligt :)

Imorgon blir det upp tidigt, Gävle sjukhus står på schemat. Ni vet, nu när man fyllt 20 så ränner man ju på sjukstugor heela tiden. ojoj, hur ska det här sluta.
Sen för att kompensera att jag faktiskt endast är 20 och inte 120 - som man kanske kan tro - så ska jag dra en sväng på systemet med:P

På kvällen är det inflyttningsfest som gäller, med tema ROSA. Tur att jag har vänner med småsyskon som man kan sno lite grejjer av, tack Emma !!

Hörde att det pinglade till i telefonen för en liten stund sedan, börjar bli nyfiken så jag ska stänga ner här och kila bort och kolla.

Sweet dreams!

Pros and cons...

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi anat att jag var så kreativ som jag under de senaste två veckorna har upptäckt att jag är!



You can be just what you want to be.

Idag har inte varit en sån rolig dag.. börjar bli en vana att grina på jobbet. Det var enskilt samtal idag, det kändes inte så bra som jag hade önskat att det skulle göra. Men men, så kan det vara.
Deadline på fredag.

Tomorrow blir det Tällberg.


Årets julklapp



Jag vill inte skriva för mycket när jag inte vet vad som kommer hända. Men när jag vet så kommer ni övriga att få veta också. Har inte en aning vad denna vecka kommer att sluta eller vad som kommer att hända under den. Men det är lika bra att vara beredd för allt!


Som om man inte redan har panik över allt annat och hela livssituationen för tillfället.. Det är ungefär EN MÅNAD kvar till julafton.. jisses. Tur att jag har fått en julklappskatalog från BR med söndagsreklamen. Så nu kan ni vara lite beredd på vad ni kommer få i julklapp släkt och vänner :)

Efter-western-fest

Har nyss kommit hem från en trevlig kväll med mina vänner!

Det var efter-western-fest. Supergod mat som Ingela och Anders gjort och sen så shakade vi ass i flera timmar :)
Fy sjutton vad jag är otränad. Det blir väl så när man sitter på arslet utan att röra på sig.

Hoppas på att få lite bilder som jag kan lägga ut sedan !

Nu blir det sova, hemskt trött.

Du äger ditt eget problem!

                     

Help me help you

Idag har det hänt mycket mina vänner!

Upp tidigt tidigt i morse för att hinna till 7.16 tåget in till Gävle. Möter upp mina kollegor på stationen. Margreth är snäll och skickar ett "du är väl vaken" sms kl. 6.57. Hade jag inte varit vaken då så hade det ju ändå varit kört ;)
Vi kommer in till Gävle och jag köper frukost på Pressbyrån, sen går vi bort till perrongen och ska leta på vår vagn. Ser konstigt ut på numren, verkligen. Men men tänker vi och räknar istället 1,2,3, det här måste vara rätt vagn. Vi hoppar på och letar efter våra platsnummer, det ser fortfarande lite konstigt ut.. Tänk om vi är på fel tåg skämtar vi, kanske ska vi gå ut och kolla? Sagt och gjort vi vänder om..bara för att se att TÅGET RULLAR!!
Shit, vad gör vi nu? Vårt tåg ska inte gå förrän om 10 minuter!
Ja, vad finns det att göra? Vi sätter oss ner helt enkelt. Börjar asgarva och hoppas att vi inte hamnar i typ Malmö! Lär tvunget skicka sms och sedan ringa till övriga kollegor. Som först tror att vi skämtar, men icke;P  "Ni lär ju fråga någon!". Efter en kort stund kommer tågvärden förbi och *pjuh* tåget stannar i Uppsala. Dock lite senare än det tåget vi skulle åka med. Men det är lugnt vi har så trevligt när vi umgås. Präntar ner en liten kladd på ett brev till VD. 
Efter nästan 1,5h kliver vi av i Uppsala och första frågan infinner sig. - Vart i hela friden ska vi????!!
Det är ingen som har koll på vart vi ska någonstans. 

När ni läser de båda övre sakerna så tror jag ni håller med mig när jag säger att det där är inte jag!
Jag är den som dubbelkollar tio gånger att vi går på rätt tåg och jag har redan kollat upp vart vi ska och dragit ut en karta från eniro som jag har med. (Jag glömmer dessutom inte en kamera på bowlinghallen)

Resten av dagen den var också hmm.. intressant.

Åt underbart god mat på fin restaurang och skrattade en hel del naturligtvis.

Som avslutning berättar jag att hemresan gick alldeles utmärkt!! ;)


Never ending story.

I morse var det krock i min hjärna igen.. jag tror att det kommer gå upp och ner ett tag framöver nu. Det är bara jobbigt att jag inte har någon som kan förstå. Har blivit åtsagd att inte göra en sak imorgon, kanske är lite dum - vem vet - men jag tänker göra det i alla fall. Frågan är bara hur man kommer att reagera. Glad, positiv, arg, ledsen, besviken, stum...  det återstår väl bara att se. Noll förväntingar!

Igår skrek jag åt min mamma för att de hade ätit upp min kyckling hemma på berget och för att hon gav mig nån annan skit som jag inte ville ha och inte tänkte äta. Vi åker in på ica och hon ska köpa en ny åt mig. Försöker hålla tillbaka tårarna och tänker att jag kan ju fasiken inte gå där och grina. Sen försöker hon ge mig ett paket kyckling och säger "De här var det".. -Näädu, det var det inte. Sånna här skulle jag aldrig köpa!! Säger jag och är satans irriterad. Kastar tillbaka paketet och tar ett annat som hon får betala. 
(Jag tror att hon förstod idag, det kan vara bra att ha någon att skrika på ibland.)

Ja.. det är tur att man kan skratta åt det också ibland. 

De här små samtalen och mailen på jobbet gör så mycket. 
Idag har jag hjälpt en från att få en "hjärtattack av de här jävla systemet"
Skickat en rapport som var "PERKFEKT!"
Igår fick jag frågan om "Snälla, gulliga du Ida" kunde hjälpa till med en sak.
Och fått frågan "Tillverkas Ockelboskotern fortfarande" haha, du får googla sa jag ;)

Men mest av allt så är de det att varenda dag som jag traskar till jobbet och under de åtta timmar (eller öhm, ja;P) som jag är där så ligger jag dubbelvikt av skratt mest hela tiden. Love it!

 


 


Taking the easy way out?



Jag bara flyter med hela tiden..

Hela grundskolan flöt på.
Gymnasiet blev av en slump en sista utväg som jag flöt in på för det lät nytt och spännande.
Genom skola fick jag praktik på det stället som jag önskade.
När jag inte fick vara på samma ställe andra gången så hamnade jag i Gävle på samma företag genom rekommendationer.
När det företaget valde att lägga ner så råkade en kompis nämna att "på min mammas jobb söker de praktikanter.." så då hamnade jag där.
Där blev jag även kvar som sommarjobbare när jag slutat gymnasiet.
Där fick jag även en fortsatt timanställning.
Där fick jag sedan en fast anställning.

Ska jag nu fortsätta att flyta på?

Turn around?!

Mina arbetskamrater tycker jag är positiv, men jag tycker det var längesen jag var riktigt positiv.
Har nyss kommit hem från pizzakväll på jobbet. Bara suttit och snackat och snackat och snackat!
Skulle gå hem men hamnade bara på berget, jag orkade inte gå. Så otroligt trött, helt väck är jag. Inte sovit så många timmar i natt. Jag tror att jag har stängt av allting just nu. Orkar inte ta till mig vad som händer.

Det är nog ganska illa, när jag går oftare på apoteket än vad jag gör på systembolaget?


På torsdag blir det en visit i Uppsala.

Sov sött!

Broken strings.

Trevligt farsdagsfika i Åmot!

Eller snarare hysteriskt farsdagsfika i Åmot. Minsta lilla killen hade nog inte fått härja ordentligt sedan vi var på badhuset sist. Det var tårta så det hade räckt till tio personer extra. Vi spelade lite monopol och hade mysigt allihopa.

Nu sitter jag bara och tänker.. kollar runt lite på nätet..

Veckan är suddig.. vet inte riktigt vad som händer.  Det visar sig!

Imorgonkväll är det vinkväll i alla fall. Bra måndagsaktivitet ;)

Kaos överallt..

Nu så.. glömmer jag nog bort vad jag heter snart också.

Vaknade på morgonen (efter att ha vaknat en gång i natt med, har gjort det de tre sista nätterna) och åt lite frukost, tänkte att nu så ska jag ladda in lite bilder från den trevliga gårdagen. Gick ut för att hämta kameran i jackfickan.. nehe? hmm. Vad är nu detta. Ingen kamera? Jag la den nog i väskan när jag kom till bilen.. nehe, inte det heller?! La jag den i köket när jag kom hem i natt? Nä??
Ringer till bowlinghallen i Gävle.
"Har jag glömt min kamera hos er?" "Ja det har du".. KUL!!

Usch, jag tycker det är jobbigt när jag förlorar kontrollen över vad som händer.


Jag har i alla fall koll på att det är fars dag, fika på eftermiddagen med släkten :)


circle of life.

Jag har tänkt hur länge som helst att jag ska ge en update från förra helgen.. och jag ska väl göra ett försök i det nu.

Fredag - LEDIG HELA DAGEN; gaaalet nice!
På kvällen kom Tilla och hämtade upp mig, vi åkte och handlade mat i en sån där vagn med utländsk mat. Vi köpte en portion tre små rätter - som vi båda två åt oss proppmätta av + att jag fick en matlåda med mig hem dagen efter. Vi hade en mysig inflyttningsfest i deras nya lgh :) Hon vart en aning lite sur för att jag var så fruktansvärt trött, men lite sömn på det och sedan choklad med fluff till frukost så var det finemang!
Efter frukosten jagade vi på stan efter utklädnader inför kvällens halloweenpartyn.

Jag tog tåget hem vid 12 och hann lagom hem till lgh, äta lunch och sedan ringer telefon. "Olle vill att du ska komma hem, kan vi komma och hämta dig?" Jahaaa...???! Tänker jag.
Lite lätt stressad men ok då, vad gör man inte för sin bror. Antingen så var det bara för att han ville ta sista chansen att övningsköra innan han åker tillbaka till Köping. Eller så ville han så gärna umgås med sin älskade syster sista tiden innan han åker tillbaka till Köping.. Vad säger du Olle?

Sedan var det hem och snabbt kasta ner allt man kunde tänkas behöva under resten av helgen samt ta en dusch och springa till tåget. Färden tog mig till Arbrå och Stefan. Han hämtade mig vid tåget och sen åkte vi och handlade. Åkte tillbaka till de tre vännernas lgh :) Vi lagade tacos och sedan kom Nisse och åt med oss också!
Gott var det!
Vi väntade på Maddi för att göra oss i ordning för fest, klä ut oss. Och Maddi dröjde. När vi satt som bäst och drack öl och vin så kom Frida och Henrik förbi. Natuurligtvis så vart det en tur i Henkes nya Audi :P Jag och Frida fick baksätet. Sedan var de naturligtvis också tvungna att gå runt bilen ett varv och kolla in ALLT. Det är väl jag som inte är så insatt i bilar som inte förstår vad det handlar om ;)
Och än hade inte Maddi kommit. Under tiden så hann Tomas droppa in också.
Efter fem timmar så behagade damen äntligen att komma ;) haha.
Vi lade på lite make up och sedan gjorde vi i ordning en present till Nisse :D
Han åkte nämligen till Aus i tisdags och vi vill ju inte att han glömmer bort oss!!

Jag har aldrig varit på krogen i Bollnäs när det har varit så mycket folk, och de allra allra flesta var utklädda, som det ska vara. Själv så brukar vi ju lätt vara på sånna här saker.. men inte denna gången. Konstigt!
Vi dansar, dricker shots och träffar folk :) Josse var söööta Marylin!
SEN, får Matilda några riktiga ryck. haha...

Vi går förbi ett gäng grabbar jag drar i Matilda för att komma därifrån, men hon stannar och säger till den snyggaste i högen " min kompis fyller år idag, kan inte hon på en puss" så helt plötsligt kommer det fram en karl och pussar mig på kinden. "Jag fyller också år!!!" skyndar Maddi sig att säga då "en annan dag på året, kan inte jag också få en" och det fick hon naturligtvis ;)

Lite senare står jag och snackar med "brorsan" eller Gustav som han heter..
Helt plötsligt kommer det en BRANDMAN OCH LYFTER UPP MIG (ni vet så som man bär bruden över tröskel på film) OCH GÅR IVÄG MED MIG OCH SAMTIDIGT PUSSAR PÅ MIG, FLERA GÅNGER!!  Då har hon nämligen gått fram till honom och sagt "Du är brandman va, min kompis behöver bli räddad, kan du rädda henne".. det skadade ju inte att han var rätt het, haha.
Vänta du tills det blir payback ;)
Sista dansen tog jag och Stefan, på lådan, runt stången. oj oj oj.

Sen var det hem och sova som gällde, Nisse, Jag, Maddi och Stefan tillsammans i en "dubbelsäng".  Man sover inte så bra, speciellt inte när en pratar i telefon läänge innan hon somnar, en ska upp klockan kvart i sex och en ska upp halv nio.  Inte somnade vi ju direkt tidigt heller.
Vi äter en god frukost och sen blir det bara jag och Stefan kvar ett tag. Vi sitter och degar bara, snackar i några timmar. Trissar mig att jag ska följa med i ladugården lite senare.. jag bara skrattar ;)
Det är så skönt att vara borta ibland, Stefan lagar mat och jag bara sitter.. Skönt! (eller jag gjorde faktiskt salladen). Vi kälar och sen så ska han iväg och jobba igen. Jag diskar och sedan lägger jag mig i soffan och kollar på film. Så underbart att bara vara, inte göra någonting :) Maddi kommer tillbaka från sitt möte och vi kollar klart på filmen, sedan springer vi över till ladugården vi också. Snor lite kläder och går in och hjälper till..
Ooops. korrigering!
Matilda hjälper till och jag är bara socialt sällskap till mina vänner ;)

Inte att glömma, jag och Maddi var suupersexiga med RÖTT LÄPPSTIFT ;D


Vi lämnade tillbaka kläderna som vi hade snott och ville ju inte sätta på oss våra "vanliga" kläder innan vi hade duschat, hmmm...
Där står vi i våra sovkläder (ett linne) och trosor och tänker.. det är väl bara att springa då. Ut genom ladugården, jag i ett linne, trosor och stefans stoora foppatofflor (nästan 10 storleker över mig). Matilda i nästan samma fast med knallrött läppstift. Stor bilväg en bit ifrån och sen möter vi en tjej som går på skolan där.. haha. Men varför inte lixom ;) Tänk om vi hade haft kort på det!

In i duschen och sen drar vi till pizzerian för att äta innan vi åker till Ockelbo och dansar!
Bra avslut på en bra helg <3
Har säkert glömt 50 saker som jag egentligen vill berätta om också;P



When you loose something you can't replace, could it be worse?

Jag är övertygad om att rubriken talar för sig själv idag.. men än så länge låter vi det vara kryptiskt.

When you loose something you can't replace, could it be worse?

Jag är övertygad om att rubriken talar för sig själv idag.. men än så länge låter vi det vara kryptiskt.

Please forgive me.

Jag skulle uppdatera om helgen idag... men jag har inte hunnit. Bättre lycka imorgon!
Jag har iaf fått några bilder ;P

Vilken sida står du på?

Nyss kommit hem, råkade hamna i en viktig politisk middagsdebatt!!
Vi har diskuterat abort, homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan, svininfluensa, arbete - lön, invandring, dödsstraff, rättigheter och en massa fler saker. 
Det kändes inte långt till världsfreden skulle bli löst ;)

Min vän modellLisa får betalt av min morsa för att umgås med min siz. Det är en bra deal tycker alla inblandade :p haha

busunge

Kors i taket!!
Nu har lilla gubben piercat sig ;)



Maddi. Helgens blogginlägg väntar på dina bilder!!


RSS 2.0